La Moixiganga de Valls prepara la representació per la Mare de Déu de la Candela amb una estada a Querol.

amb No hay comentarios

La Moixiganga de Valls prepara la representació per la Mare de Déu de la Candela amb una estada a Querol.

El passat 19 i 20 de gener els components del ball de la Moixiganga de Valls van tornar a la localitat de Querol per preparar la representació a l’interior de l’església de Sant Joan del dia 2 de febrer, amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela. Des de fa 8 anys, la família moixiganguera comparteix un cap de setmana de convivències, agermanament i assaig en una casa de colònies.

 

 

La sortida va començar dissabte, ben d’hora pels més valents i valentes, que van pujar caminant des de Valls fins a Querol per diversos camins de muntanya, realitzant un parell de parades tècniques per entrar en calor i agafar forces. Aquesta primera activitat que a hores d’ara ja s’ha convertit en una tradició en la colla, va començar amb una juguesca ara fa quatre anys. Durant el dia es van incorporar la resta de moixiganguers i moixigangueres per passar la nit com una gran família i gaudir de diverses activitats, jocs, converses al voltant del foc i el que sorgeixi, entre àpat i àpat i ressopó que també són un clàssic de l’estada.

El diumenge al matí va començar amb un bon esmorzar per continuar amb l’assaig de la representació del ball. Si el temps ho permet, es realitza a la plaça del davant de l’església de Santa Maria de Querol. Enguany, però, a causa del mal temps, l’assaig de les onze figures es va haver de fer a l’interior del temple. L’estada va acabar, com no podia ser d’altra manera, amb una fideuà de germanor i amb la vista posada en la representació del dia la Candela, sent una de les actuacions de les més importants que realitza la Moixiganga de Valls durant l’any.

 

 

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *