Lo Moixó Foguer
Un dels elements més singulars i enigmàtics del Carnaval de Valls és la figura del Moixó Foguer, molt viva en l’imaginari popular de la ciutat arrelat a les festes de Carnaval de la comarca, el Camp de Tarragona, Garraf i Penedès. És un personatge que completament nu, embetumat de mel, es posa dins una caixa plena de plomes d’aviram. Antigament s’utilitzava un pinzell per aplicar la mel al cos del Moixó, però en l’actualitat la mel es posa amb les mans d’una persona que l’ajuda i es treu amb aigua calenta. El Moixó Foguer duu una màscara i una mitja al cap i, totalment emplomallat, va acompanyat per una comitiva formada per diversos personatges com el caçador, dues venedores del mercat i un comprador.
El Moixó Foguer cada dissabte de Carnaval, durant la rua del vespre, recorre els carrers i les places de Valls dins una caixa. De tant en tant, la comitiva fa una parada i els diversos personatges escenificaran la venda del Moixó Foguer, que acaba sortint i escampa la seva pluja de plomes per tot arreu.
Després de més de 80 anys de no sortir al carrer, durant les festes de Carnaval de 2016 la Unió Anelles de la Flama va recuperar aquesta típica figura de la cultura popular vallenca. És un personatge que el folklorista Joan Amades situava a les festes de Carnaval de Valls i altres municipis del Camp de Tarragona, el Garraf i Penedès.
La UAF, completa la comparsa tradicional amb un centenar de persones, vestides de dominó amb caputxa confeccionat amb roba de sac, emmirallant-se en la indumentària característica dels temps del Carnestoltes d'anys ençà.