El Lleó

El Lleó és l’única peça del bestiari festiu de Valls que no té documentació històrica a la ciutat i que es va incorporar al Seguici per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2011. Tradicionalment se li ha assignat al simbolisme evangèlic de Sant Marc, tot i que en certes poblacions presenta vinculació al santoral local.

El Lleó de Valls

La peça, d'uns 2 metres, està fet de llautó, pesa uns 70 quilos i està portat per dues persones. La peça de bestiari és obra del vallenc Lluís Musté, igual que la coreografia del ball. La música està composta per Francesc Bofarull.

El Lleó forma part de les sortides rituals del Seguici Cerimonial de la ciutat en les Completes, l’anada i la sortida d’ofici i el Tomb del Poble. També participa en els actes rituals de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, cada 10 anys. Tanmateix, al llarg de l’any, aquest element pot realitzar diverses sortides arreu del territori, en festes patronals que es distingeixen per la seva significació, el caràcter tradicional i la qualitat.

El Lleó de Valls

Comparteix