El ball de Diables infantil

Des de la Festa Major de Sant Joan de 1990, la colla de Diables de Valls compta amb uns diables infantils que els donen la rèplica en miniatura.  El ball  està format per una trentena de membres que es reparteixen els papers de l'auca. En aquest sentit, a banda dels diables infantils pròpiament dits, cal parlar de Llucifer i de la Diablessa.

El Ball de Diables infantil

La indumentària dels diables és a imatge i semblança que la del ball gran, de color vermell, amb uns pantalons i una casaca amb caputxa i dues banyetes, amb decoracions en forma de figures malèfiques aplicades de color negre. La Diablessa porta faldilles i calces llargues i un barret de palla cobert de roba, amb picarols, i té la funció de repartir el foc entre els diables i donar-lo a Llucifer. Finalment, el cap dels diables, Llucifer, es distingeix de la resta pel seu vestuari totalment negre amb figures del mal en vermell i per un gran barret de copa.

El Ball de Diables infantil

La música del ball de Diables infantil és executada amb timbals, i amb la resta dels elements festius petits i balls infantils de la ciutat, participa en el Tomet del Poble, una cercavila que versiona, en petit, el Seguici Cerimonial de Valls.

 

AUTORITZACIÓ SORTIDES DE FOC PER MENORS

Comparteix