El Drac petit

Un dels aspectes més curiosos que envolten la presència del Drac de Valls és que d’ell va néixer un Drac petit. Concebut des de la Unió Anelles de la Flama, i sense cap mena de tradició pel que fa al folklore vallenc, es va construir per tenir un Drac petit que possibilités la formació de balladors del Drac de Valls, atès que el gros és massa pesat i difícil de portar. Val a dir que aquest objectiu es va complir amb escreix, ja que l’aparició del Drac petit, que va coincidir amb la presentació de la colla infantil de Diables per la Festa Major de 1990, va comportar una forta injecció de saba nova a l’entitat, tant de nenes i nens com de pares i mares que els acompanyaven.

El Drac petit

El Drac petit, construït per la UAF, té unes dimensions i un pes més reduïts en comparació amb el gros: pesa 25 kg i fa 1,80 m de llarg, 1,30 m d’amplada i 1,40 m d’alçada. Està fabricat amb cartró per fora i amb resina de polièster i fibra de vidre a la part interior. Només necessita un portador, que normalment és un jove d’entre 12 i 14 anys.

Físicament, s’assembla força al Drac gran, ja que té els mateixos elements diferencials (com ara els dos caps i els disset punts de sortida de foc), però no n’és una còpia en miniatura. També balla el mateix ball que correspon al Drac, participa en el Tomet del Poble, una cercavila que versiona, en petit, el Seguici Cerimonial de Valls, i en diversos correfocs i cercaviles de caire infantil.

 

AUTORITZACIÓ SORTIDES DE FOC PER MENORS

Comparteix