El Bou de Carnaval
El següent element satíric que va entrar a formar part del seguici carnavalesc de la comparsa de l’entitat va ser el Bou, que s’afegia, així, a l’Àliga, als Gegants i a la Mulassa.
En el cas del Bou, es va buscar crear l’antítesi de la Mulassa de Carnaval, ja que, mentre per una banda la Mulassa representa l’elegància i el lluïment, el Bou s’identifica amb la deixadesa i el passotisme. Per aquest motiu, la figura presenta diferències notables respecte del seu homònim, el Bou Tradicional de Valls.
Els trets principals que caracteritzen el Bou de Carnaval són, per una banda, el seu aspecte poc voluminós i, per l’altra, la personalitat viciosa i menfotista que desprèn. La bèstia està seca i esprimatxada, se li marquen tots els ossos la qual cosa li dóna un aire gairebé moribund. Aquest Bou també pretén representar els vicis i la decadència de la societat. A la boca hi du un porro ben gros que, a diferència del que és habitual, fa olor d’encens de missa; a vegades, per sota de la panxa ensenya el seu membre viril per fer les seves necessitats al mig del carrer. També cal destacar que al cap hi porta quatre rastes canoses, que li manca un tros d’orella i que cada any a la banya dreta, en funció del que hagi passat, hi llueix un element crític diferent. Finalment, en lloc d’anar complementat amb la típica manta amb l’escut de la ciutat, ho fa amb un gran capote taurí amb l’escut de Valls espanyolitzat, ja que els balladors del Bou van vestits de torero.
El Bou de Carnaval es va presentar en societat el Dijous Gras de l’any 2020 a l’estil típic dels Sanfermines: amb un txupinasso i un encierro. Des de llavors, participa en els actes de Carnaval amb la resta d’elements de la comparsa de l’entitat. Va acompanyat musicalment d’una formació ben engrescadora i balla una versió escurçada del Ball del Bou Tradicional de Valls.
La seva construcció va anar a càrrec de nombrosos membres de l’entitat, sota la direcció de Lluís Musté, i el capote va ser confeccionat pel grup de modistes de la UAF.