Els Gegants de Carnaval

L'any 2016, la UAF va creure necessari potenciar el Carnaval vallenc, ja que per falta de suport municipal s'havia anat empobrint molt. Per això va creure oportú recuperar la figura del Moixó Foguer que feia més de 80 anys que no apareixia pels carrers de la ciutat. Però també es va pensar que la millor aportació que podia fer l'entitat era fer una paròdia dels elements del Seguici Festiu de la Ciutat, partint de la base que a principis del segle XX el Centre de Lectura ja va fer unes figures satíriques dels gegants. Tot i això, la primera figura parodiada va ser l'Àliga.

Gegants de Carnaval UAF - 2017

El Dijous Gras de l'any 2017 es va estrenar la Geganta, però amb unes característiques molt diferents de la de la Ciutat. Està envellida i grassa però com a gran senyora que és, es continua mundant i maquillant com si es tractés d'una jove. Quan balla i gira, els pits i el cul van d'un costat a l'altre. Cal destacar que al cul de la Geganta hi ha gravats els noms dels parçoners que en van finançar la seva construcció. Per la seva banda, el Gegant de la Porra de Carnaval es va estrenar el Dijous Gras de ľany 2018. Igual que la seva parella també ha patit el pas del temps, tot i que a ell ben poc li importa. És prim i sec, du els cabells bruts i deixats i per sota la faldilla se li escapa el pijama. La manca de dos dits i les taques de sang de la porra i l'espasa evidencien el seu passat guerrer. El seu tret més destacat és que quan s'engresca amb la música, la porra li cau i comença a repartir cops a tothom.

Gegants de Carnavals UAF - 2017

Surten a ballar pels carrers de Valls cada Dijous Gras i dissabte de Carnaval, i van acompanyats d’una formació musical molt peculiar i festiva. Igual que els seus homònims, ballen al ritme de la Balladeta però d'una manera desenfadada.

Ambdós han estat construïts per Lluís Musté seguint la tècnica del cartró pedra i la fibra de vidre i els vestits han estat confeccionats per Isabel Jiménez.

Geganta de Carnaval

Descobreix com es va construir la Geganta de Carnaval de Valls:

I així és va construir el Gegant de la Porra de Carnaval:

Comparteix