La Mulassa petita

L’any 1999 es parlava del futur canvi de mil·lenni, i a la Unió Anelles de la Flama es va fer la juguesca que el primer nadó del nou segle fos una criatura concebuda en el si de l’entitat. D’aquesta manera, es van inventar, com en el cas del Drac petit, una història d’embaràs de la Mulassa de Valls que es va anar complicant per moments: va patir un desmai a la plaça del Blat en plena actuació, corrien rumors sobre qui podia ser el pare...

La Mulassa petita

La Mulassa petita va començar la seva vida a les 8 h del primer dia de l’any 2000. La presentació en públic va ser en el mateix moment del part, que va tenir lloc al Centre Cultural Municipal davant d’un bon nombre d’associats i de curiosos, unes 300 persones que no es volien perdre un fet d’aquesta magnitud. La peça pesa 30 kg i mesura 2 m d’alt, 2,30 m de llarg i 0,70 m d’ample. És portada interiorment per dos xiquets o xiquetes i està elaborada amb els mateixos materials que la gran i a escala.

Pel que fa a la fesomia, és una mica més infantil, amb les faccions menys exagerades que la Mulassa gran. Les seves actuacions se centren en el Tomet del Poble, una cercavila que versiona en petit el Seguici Cerimonial de Valls, i en diverses cercaviles o festes que se la requereixi, moltes vegades acompanyant la seva mare, executant i fent els mateixos passos en el ball.

Comparteix