Diverses millores per al patrimoni de l’entitat

amb No hay comentarios

Nous-vestits-llucifer-diablesa-ball-de-diables-uaf-valls

Aquest passat 2023, l’entitat ha dut a terme tota una sèrie d’obres de reparació, arranjament i millora de diversos dels elements patrimonials de la Unió Anelles de la Flama. Amb el suport de la Diputació de Tarragona, s’han pogut reparar o substituir des de parts estructurals de la seu social fins a diversos dels conjunts de vestuari dels diferents grups de l’entitat.

Aquestes són les actuacions de millora realitzades:

  • Instal·lació d’aparells d’aire condicionat a les estances del pis superior: a l’última planta de l’edifici del local social, sota teulada, se situen la sala de reunions i despatx, la sala de l’arxiu i la sala de vestuari. Per evitar que l’augment generalitzat de les temperatures i l’arribada cada vegada més ràpida de la calor alterin l’activitat ordinària de l’entitat, s’ha contractar la instal·lació de tres aparells d’aire condicionat per poder seguir utilitzant els espais durant la meitat més càlida de l’any, a més que ajuda a vetllar pel bon manteniment del vestuari dels balladors i del fons documental i fotogràfic que hi ha allotjat.
  • Renovació del sistema d’il·luminació de la sala d’actes: la sala d’actes del local social és l’espai més utilitzat de tots, ja que acull la majoria d’activitats que es realitzen durant l’any (com ara assajos, àpats multitudinaris o l’assemblea general ordinària). Amb el pas del temps, diversos elements de la sala s’han anat deteriorant pel seu ús habitual, i ha estat necessari renovar-ne el sistema d’il·luminació, passant de tubs fluorescents a llums LED, per reduir el consum energètic i millorar la sostenibilitat del local.
  • Renovació del vestuari de la Diablessa i Llucifer del Ball de Diables de Valls: el vestuari dels balladors que utilitzen pirotècnia és dels que pateixen més desperfectes, per la naturalesa pròpia de la seva activitat. Més d’una dècada més tard, els vestits de la Diablessa i de Llucifer, els dos personatges centrals del ball de Diables de Valls, s’han renovat completament, seguint el mateix model tradicional, per tal de mantenir la seguretat dels participants amb
    totes les garanties, així com per poder tornar als personatges la imatge que havien anat perdent amb el desgast de la pirotècnia sobre la roba.
  • Renovació parcial del vestuari del ball dels Cercolets de Valls: el ball dels Cercolets es va incorporar al Seguici Cerimonial de la ciutat l’any 2017, ara fa set anys. En tot aquest temps, no s’hi ha fet cap intervenció important i diversos dels vestits dels balladors començaven a patir el desgast del pas del temps. Per aquest motiu, s’ha decidit renovar un total de quatre vestits complets, per poder substituir aquells que estan més degradats.

Amb el suport de la Diputació de Tarragona

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *