Les obres del campanar de Sant Joan protagonitzaran el Carnaval de la Unió Anelles de la Flama

amb No hay comentarios

Carnaval-UAF-2024

La Unió Anelles de la Flama ja prepara la festa de Carnaval d’aquest any 2024, que tindrà lloc entre els dies 8 i 14 de febrer. Com cada any, la comparsa gira al voltant d’una temàtica i enguany no podia ser cap altra que els treballs de restauració del campanar de Sant Joan, un dels successos clau d’aquest any a la ciutat. La festa d’enguany arriba amb algunes novetats, com el concurs i ball de disfresses al local social el divendres de Carnaval, i l’acte del sorteig de la rifa del porquet de Sant Antoni el dimarts de Carnaval. A més, tampoc hi faltaran els elements més singulars d’aquesta festa vallenca com el Moixó Foguer, la imatgeria de Carnaval o la Geganta de la Vella Quaresma.

Com mana la tradició, la celebració donarà el tret de sortida el Dijous Gras a la plaça del Blat, a partir de les set de la tarda, amb l’Arribo de Ses Majestats el Rei i la Reina Carnestoltes. Seguidament, arrencarà una cercavila pels carrers del centre històric de la ciutat amb la Mulassa i el Bou de Carnaval precedint el seguici reial. En arribar a la plaça de l’Oli, hi haurà les balladetes de lluïment i els discursos dels Reis Carnestoltes. Finalment, hi haurà una degustació de botifarra d’ou, el típic caramel vermell i Manxada, gràcies a la col·laboració diferents establiments de la ciutat i la Unió Anelles de la Flama.

El divendres de Carnaval la festa es concentrarà a la seu social de la UAF, on tindrà lloc el gran ball de disfresses, amenitzat per Festa Show Events. Serà una nit en la qual tothom podrà lluir la disfressa que vulgui i participar en el concurs, bé a títol individual o com a parella o grup. Abans hi haurà un sopar de frànkfurt, també al local.

Carnaval-uaf-2024-dissabte

La jornada central de la festa serà el dissabte. Al matí, els Gegants de Carnaval i la comitiva reial dels Carnestoltes, enguany acompanyats de l’Àliga Plomada, tornaran a ballar pels carrers en l’Anada al Desfici, a partir de les 11.38 h des de la plaça del Blat. A les set del vespre arribarà el torn de la Rua de Carnaval, que sortirà de la plaça del Blat. Com és costum, la comparsa satírica del Moixó Foguer encapçalarà el seguici, seguida pels membres de la mascarada de la UAF, que enguany serà un exèrcit d’obrers, soldadors, manyans i mestres d’obres que formaran un equip de personatges que treballen en les obres de reparació del campanar de Sant Joan. Aquest any la comparsa tornarà a comptar amb l’acompanyament musical de la Xaranga Bufacanyes.

Cal recordar que la Unió Anelles de la Flama només gestiona la seva comparsa i que en cap cas organitza la rua ni es fa responsable de les possibles comparses que es puguin afegir darrere seu.

En acabar la rua, els socis de la Unió Anelles de la Flama es trobaran al local social on tindrà lloc el sopar i la festa de Carnaval. Els tiquets per assistir al sopar es poden comprar al bar del local social el divendres 26 de gener, de 19 h a 21 h, i els dissabtes 27 de gener i 3 de febrer, de 18 a 20 h. El preu del sopar, per als socis, és 12 euros el menú complet i 8 euros mig menú. Per les persones que no són sòcies, el preu és de 14 euros i 10 euros, respectivament. En els mateixos dies i horaris també es podrà adquirir la cinta o la botella, elements indispensables per poder consumir per Manxada durant la Rua.

El dimarts de Carnaval arribarà el torn d’una de les novetats d’aquest any. A dos quarts de vuit del vespre, al local social de la UAF, es realitzarà el sorteig de la rifa del porquet de Sant Antoni, el projecte recuperat conjuntament amb la Societat de Sant Antoni. L’acte es fa el dia en què històricament se celebrava el sorteig a la ciutat. Tothom qui vulgui podrà assistir presencialment i endur-se el premi presentant la butlleta original si resulta guanyadora. La relació de números premiats es publicarà a les xarxes socials d’ambdues entitats, als mitjans de comunicació i a l’Oficina de Turisme.

Finalment, en l’últim dia de les festes, el Dimecres de Cendra, a les set de la tarda, des del local social i fins a la plaça del Blat, tindrà lloc la baixada de la Geganta de la Vella Quaresma i l’acompanyament dels fèretres dels Reis Carnestoltes. En arribar a la plaça del Blat es cremaran les despulles dels reis de la gresca, mentre la Geganta de la Vella Quaresma realitzarà les tradicionals 49 voltes sobre si mateixa tot iniciant el període quaresmal.

 

Programa d’actes

Dijous 8 de febrer. Dijous Gras

19 h, plaça del Blat, Arribo dels Reis Carnestoltes

A continuació, pels carrers del centre històric, cercavila de l’Arribo, amb la Mulassa i el Bou de Carnaval

Finalment, plaça de l’Oli, discurs dels Reis Carnestoltes, balladetes i degustació popular de manxada, el típic caramel i botifarra d’ou

9 de febrer. Divendres de Carnaval

21.30 h, local social UAF, sopar de revetlla

22.30 h, local social UAF, obertura de portes de la sala d’actes

23 h, local social UAF, gran ball de disfresses, amb Show Events

10 de febrer. Dissabte de Carnaval

Dos quarts i vuit minuts de dotze, plaça del Blat, Anada al Desfici, amb l’Àliga Plomada i els Gegants de Carnaval

19 h, plaça del Blat, Rua de Carnaval, amb el Moixó Foguer i la comparsa de la UAF

22 h, local social UAF, sopar i festa de Carnaval

13 de febrer. Dimarts de Carnaval

19.30 h, local social UAF, sorteig de la rifa del porquet de Sant Antoni

14 de febrer. Dimecres de Cendra

19 h, local social UAF, baixada de la Geganta de la Vella Quaresma

En arribar a la plaça U d’Octubre, lectura del testament i incorporació del seguici fúnebre

Finalment, plaça del Blat, crema de les despulles dels Reis Carnestoltes i voltes de la Geganta de la Vella Quaresma

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *