La festivitat de Corpus Christi i la catifa de flors de la Unió Anelles de la Flama

amb No hay comentarios

Valls retroba el simbolisme de la festa de Corpus amb els tocs de campanes, una catifa de flors i la balladeta de l’Àliga

Valls retrobarà, durant el cap de setmana del 5 i 6 de juny, el simbolisme de la festivitat del Corpus Christi amb un programa d’actes encara limitat a causa de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, diverses entitats culturals i col·lectius de la ciutat, com són la Parròquia de Sant Joan, els Campaners de Valls, la Unió Anelles de la Flama i l’Ajuntament de Valls, han treballat conjuntament per teixir una programació que tindrà, com a moment àlgid, l’ofici solemne i la balladeta de l’Àliga a l’interior de l’església.

El tret de sortida de la programació serà durant la vigília, el dissabte 5 de juny, amb el toc de campanes que anunciarà la festa de l’endemà. Per la seva part, durant el matí els socis i sòcies de la Unió Anelles de la Flama faran la tradicional recollida de ginesta pel terme municipal per a la catifa floral que es farà a l’interior de l’església de Sant Joan. A la tarda, a la plaça de la Sardana, tindrà lloc el concert de final de curs de l’escola de gralla i timbals de la UAF i lliurament de diplomes als aligons que finalitzen la seva etapa.

Pel que fa al diumenge dia 6 de juny, dia central de la celebració, des de primera hora del matí s’enramarà l’interior de l’església amb herbes aromàtiques i els membres de la UAF faran la catifa floral a les escales de l’altar major. A les 10.30 h, els campaners protagonitzaran els tocs manuals d’avís de l’ofici i a les 11.00 h tindrà lloc l’eucaristia solemne de Corpus, oficiada per mossèn Joan Àguila, l’arxiprest, amb l’acompanyament de l’orgue. Seguidament, es durà a terme una professó amb el Santíssim Sagrament per l’interior de la nau de l’església i, com a moment culminant de la celebració, l’Àliga de la Ciutat oferirà la tradicional balladeta amb l’acompanyament de la Cobla de Ministrers Bufalodre. Cal destacar que la celebració també serà emesa per streaming a través del Facebook de la parròquia.

La balladeta de l’àliga que habitualment es realitza al Pati tindrà lloc de manera excepcional, per causa de les mesures del Procicat, al temple de Sant Joan. La decisió s’ha pres en el si de la comissió del seguici cerimonial. A la tarda, l’església de Sant Joan acollirà el concert de música tradicional de la Cobla de Ministrers Bufalodre i, com a tancament de la jornada, a les 19.00 h hi haurà l’exposició del Santíssim i l’adoració eucarística acompanyada de cants.

Crida per fer la catifa de flors

Enguany, per raons de seguretat, l’Àliga ballarà a l’interior de l’església de Sant Joan després de l’Ofici de Corpus i la catifa de flors que tradicionalment fem a la plaça del Pati es trasllada també a l’interior de la nau. Concretament, estarà situada a les escales de l’altar major i també enramarem el passadís central del temple amb herbes aromàtiques i ginesta.

Per aquest motiu, l’entitat convoca a tots els socis i sòcies a col·laborar en la confecció de la catifa i en la recollida de flors. El dissabte dia 5 de juny a partir de les 11.00 h del matí, anirem a recollir la ginesta i plantes aromàtiques pel terme municipal de Valls. Pel que fa al diumenge dia 6 de juny, des de les 8.00 h de matí, ens trobarem a l’església de Sant Joan per fer la catifa.

Tothom que hi vulgui col·laborar només cal que ens faci arribar un correu a uaf@uaf.cat o truqui al 685173648 per confirmar l’assistència.

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *