La catifa floral de Corpus de la Unió Anelles de la Flama

amb No hay comentarios

Des de 1320 hi ha documentada la professó del Corpus Christi a Valls, essent la primera manifestació d’aquestes característiques del Camp de Tarragona i una de les més pretèrites de la Península Ibèrica. La Unió Anelles de la Flama cada any participa activament de la celebració amb la gestió dels Gegants de la Ciutat, que encapçalen el seguici, i amb l’Àliga i els aligons, que precedeixen la Custòdia. Alhora, la bandera de l’entitat pren part de la professó juntament amb les altres banderes de les entitats i associacions vallenques.

Arran de la importància d’aquesta festivitat per a la ciutat, enguany la Unió Anelles de la Flama també se suma al gruix d’entitats que confeccionen enramades i catifes florals per a decorar els carrers del recorregut de la professó. Gràcies a la bona predisposició de l’entitat organitzadora del concurs de catifes, el Comerç de Valls, la catifa estarà situada a l’interior de la plaça del Pati, un dels punts més emblemàtics del nucli antic i de la festa, atès que la professó del Corpus hi fa una parada per a adoració i pregària davant de la Custòdia, i l’Àliga de la Ciutat hi balla.

La catifa de la UAF incorporarà, en el disseny, elements tradicionals de la festa vinculats a l’entitat, com l’Àliga i els colors de la bandera de la ciutat. També es recuperarà l’ús dels elements florals silvestres de la flora autòctona com la ginesta i la sempreviva o les herbes aromàtiques que perfumaran la plaça quan el seguici desfili per damunt de la composició.

Prèviament, durant la vigília de Corpus, el dissabte 2 de juny al matí, l’entitat prepara una sortida pel terme de Valls per tal de recollir les flors i les herbes que serviran per fer les composicions de la catifa. L’endemà diumenge, a partir de les 9 del matí, al Pati, es convoca a tots els socis a participar de la festa amb la confecció de la catifa i, a la tarda, amb la sortida de la professó i part del seguici.

 

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *