El ball de Diables de Valls i el Bou Tradicional guanyen el VIII Concurs d’Enceses Ciutat de Tortosa

amb No hay comentarios

El ball de Diables de Valls i el Bou Tradicional guanyen el VIII Concurs d’Enceses Ciutat de Tortosa

El divendres 31 d’agost va tindre lloc el XXXV Correfoc de les Terres de l’Ebre i VIII Concurs d’Enceses Ciutat de Tortosa, amb motiu de les Festes de la Mare de Déu de la Cinta. L’esdeveniment va comptar amb diverses colles de diables i bèsties de foc d’arreu del principat, com la Colla Jove de dolçainers de Tortosa amb el drac Lo Carrau (Tortosa), el ball de Diables de l’Arboç amb el Drac Badalot (Tarragonès), el ball de Diables 7 Cervells amb el drac Hydracus de Jesús (Tortosa), els Diables i Grallers l’Ull de Bou del Pinell de Brai amb el Drac Trull (Terra Alta), la colla de diables i tambors Lo Golafre amb el drac Grafus i Golafre de Remolins (Tortosa), el ball de Diables Llorenç del Penedès (Tarragonès), els Diables Llampec Nois amb el Drac Jordiet de Ferreries (Tortosa), el ball de Diables de Valls amb el Bou Tradicional (Alt Camp) i el ball de Diables Lucifers amb el Drac Nortis de Roquetes (Baix Ebre).

Després de la plantada de les bèsties participants i d’una cercavila es va iniciar el correfoc amb el VIII Concurs d’Enceses, on les colles van demostrar, àmpliament, el seu domini en el món del foc i la pirotècnia. En l’edició d’enguany, van resultar guanyadores la colla del ball de Diables de Valls i del Bou Tradicional, que es van endur els aplaudiments del públic i l’admiració del jurat qualificador de l’encesa conjunta dels diables i la bèstia. Val a dir que la colla vallenca ha aconseguit el primer premi del concurs en les dues edicions en què ha participat. En aquest sentit, la Unió Anelles de la Flama vol agrair a l’organització la confiança i les facilitats donades en l’assistència a l’esdeveniment. El recolzament institucional i la seva col·laboració econòmica, moltes vegades poc visible i menys compromesa a nivell municipal, esdevé primordial en l’assoliment d’aquestes fites i comporta una major projecció de l’entitat i la ciutat de Valls en el món cultural català.

El ball de Diables de Valls i el Bou Tradicional guanyen el VIII Concurs d’Enceses Ciutat de Tortosa El ball de Diables de Valls i el Bou Tradicional guanyen el VIII Concurs d’Enceses Ciutat de Tortosa

El ball de Diables de Valls i el Bou Tradicional guanyen el VIII Concurs d’Enceses Ciutat de Tortosa

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *