Els socis de la Unió Anelles de la Flama aproven iniciar el tràmit per demanar el reconeixement d’Entitat d’Interès Cultural a la Generalitat de Catalunya.

amb No hay comentarios

El passat dissabte 25 de gener, es celebrava a les 19.30 h, en única convocatòria, l’Assemblea General Ordinària 2020, a la seu social de la Unió Anelles de la Flama amb l’assistència d’un centenar de socis. Abans de començar es va afegir un altre punt a l’ordre del dia i abans del torn de paraula, l’elecció dels patrons de la Fundació UAF.

Seguint l’ordre del dia s’aprovava l’acta de l’Assemblea 2018. Es va donar compte de les sol·licituds d’alta de socis presentades durant l’exercici 2019 i el llistat de baixes de socis de l’entitat durant el 2019.  També es va aprovar els comptes de l’exercici econòmic de l’any 2019 i el pressupost del 2020.

Informe de la presidència

El quart punt de l’ordre del dia era l’informe de la presidència anual de les activitats del 2019. Albert Oliva valora positivament les activitats que ha tingut l’entitat durant l’any. El 2019 començava amb la preparació del Carnaval i la incorporació al seguici carnavalesc de la Mulassa de Carnaval.  Seguidament va recordar la participació de la Mulassa, el Bou Tradicional, el Lleó i les timbaleres, en el 32è Aplec Internacional celebrat a la ciutat de Copenhaguen, del 26 al 29 d’abril, i on 46 socis s’hi van desplaçar.

Seguint el compromís de difusió i conservació de les festivitats i folklore vallenc, l’entitat forma part de la taula de treball dels 700 anys del Corpus de Valls, que es celebrarà aquest proper 14 de juny.

Una efemèride d’aquest 2019, va ser la commemoració del 60è aniversari de la colla sardanista Bell Esplai, una de les més antigues de la ciutat, amb ple absolut al Teatre Principal en el concert a càrrec de la Cobla Montgrins i posterior exposició d’homenatge a la colla. L’Albert recorda als assistents que degut l’èxit, l’exposició es pot visitar al primer pis del local social fins el 16 de febrer.

Segueix amb la reestructuració de les classes de música de l’entitat, una aposta que es va començar al mes de setembre i que en el concert celebrat per Nadal es va poder observar els primers resultats positius del canvi a la formació per part de l’Aula de Música El Tecler de Tarragona.

Un dels seus objectius previstos pels darrers anys és la d’impulsar les activitats de caire social de l’entitat. S’han anat incorporant més activitats lúdiques durant l’any i en especial durant les Festes de l’Entitat i destaca el concert i ball després del dinar de germanor i la recuperació del sopar d’etiqueta gran Ball de Gala que es celebrarà el 31 de gener amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela. Dins d’aquest objectiu també hi havia la celebració de les festes de Nadal juntament amb el barri de Sant Josep Obrer. Aquest any amb tallers, tres Patges Reials, degustació de torrons i sopar conjunt. La valoració és molt positiva i pel 2020 es tornarà a proposar.

Un altre punt important són les reformes que s’han fet al local social. Es van pintar l’entrada, les escales i el bar. Hi ha nou mobiliari al bar i també es va col·locar del logotip a la façana.

Una altra de les fites marcades, era la recuperació de l’arxiu de l’entitat. S’ha adequat i millorat l’estança que ja es tenia amb aquesta finalitat i el Gerard Picó a ordenat tot el material existent. Farà la classificació i inventari. El President insta als socis de que si tenen material i el volen aportar a l’arxiu serà benvingut.

Segueix amb les recuperacions, aquest any i després de 17 de no editar-se, es va tornar a editar la revista Sempre. Amb continguts seguint la línia de les publicacions passades, es va entregar als socis assistents al dinar de germanor de l’entitat.

Des de la Fundació Unió Anelles de la Flama també es vol posar en valor una sèrie d’activitats més acadèmiques, és per això que s’han iniciat els cicles de Valls Folklòrica, nom que li ve de les primeres publicacions que editava l’entitat, amb un seguit d’exposicions, xerrades, taules rodones, que es centraran en les festivitats més importants de Valls com són la festa de la Mare de Déu de la Candela, Sant Joan i Santa Úrsula. Actualment es pot visitar el primer acte del cicle a l’Institut d’Estudis Vallencs, l’exposició “Patufet, on ets?” dedicada a Aureli Capmany.

També recorda que en acabar l’Assemblea es farà entrega a tots els sòcies i les sòcies del carnet pel 2020, amb el que es tenen avantatges en els establiments amb els que s’ha signat un conveni de col·laboració i venen marxandatge del seguici festiu, així com altres establiments de la ciutat. Recorda que tots els socis nous tenen disponible la samarreta de l’entitat de regal, i que s’han fet dessuadores i es torna a obrir llistes per la jaqueta nova de l’entitat que es va presentar per anar a l’Aplec Internacional.

Per acabar l’informe de la presidència, comenta les millores en la comunicació, tan a nivell de xarxes socials, com la nova web, i que s’està treballant la comunicació amb tots els socis amb una nova aplicació que estarà disponible en els propers mesos.

Nova Junta Directiva

Seguidament, es va presentar i aprovar la nova Junta Directiva pels propers anys, amb Albert Oliva com a president; Lluís Musté com a vicepresident; Magda Pasalaigua i Serafina Martínez com a secretària i vicesecretària, respectivament; Manel Odina com a tresorer; Letícia Vidal com a vocal de Comunicació; Josep Terreu com a vocal de Fundació UAF; Heura Musté com a vocal de Festes i Activitats Socials, Assumpció Bastida com a vocal de Vestuari i d’Imatgeria; i s’incorporen com a vocals: Rossita Escoda, Sheila Sànchez i Marc Roselló, causant baixa Pep Martínez.

Informe de la previsió d’activitats 2020

Pel que fa l’informe anual de la previsió d’activitats 2020, Albert Oliva recalca la recuperació del ball de Gala per la festivitat de La Candela, que es celebrarà en pocs dies i ja està a punt. Respecte al Carnaval s’incorpora el Bou de Carnaval, que tindrà la seva presentació el dia 20 de febrer, Dijous Gras. També està molt avançat la presentació de la recuperació del ball de Cavallets per les Decennals de La Candela 2021. Com a gran projecte d’aquest any, hi ha prevista la reforma de la sala d’actes del local social. Les obres s’iniciaran passat Sant Joan i es preveu tenir-les acabades per les Decennals.

Aprovació per iniciar el tràmit per demanar el reconeixement d’Entitat d’Interès Cultural

Un dels punts importants va ser l’aprovació per part de tots els socis assistents, de l’inici del tràmit per demanar el reconeixement d’Entitat d’Interès Cultural a la Generalitat de Catalunya. Amb aquest reconeixement es podrà sol·licitar la Creu de Sant Jordi amb motiu dels 50 anys de la fundació de l’entitat.

I finalment, el punt afegit a l’inici de l’Assemblea, l’elecció dels nous Patrons de la Fundació.

Albert Oliva com a President, Josep Terreu com a Vicepresident, Magda Pasalaigua com a secretària, Núria Miquel com a Tresorera, i la resta de patrons: Josep Martínez, Lluís Musté, Ramon Canela, Gerard Picó, Glòria Clarasó, Manel Odina, Joan M. Viñas,  Assumpció Bastina, Rosa Escoda i Pilar Casas. Causen baixa voluntària Fernando Gascón, Maria Teresa Vilaplana i Francesc Prats.

Respecte al torn de precs i preguntes, queden recollits en l’acta de l’Assemblea i a disposició de qualsevol soci de l’entitat que ho sol·liciti, així com qualsevol aclariment dels punts de l’ordre del dia.

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *