Presentem el Carnaval de la UAF 2020

amb No hay comentarios

Una de les primeres fites de l’entitat de l’any és el Carnaval, que començarà el dijous 20 de febrer, Dijous Gras; seguirà amb la rua de dissabte 20 de febrer, i acabarà el Dimecres de Cendra, 26 de febrer, amb la baixada de la Geganta de la Vella Quaresma.

Des del mes de setembre, la comissió del Carnaval de la UAF treballa activament en la seva preparació.

El passat 16 de novembre, es va organitzar el sopar de presentació de les novetats per aquest 2020, amb l’assistència de gairebé una setantena de socis.

Construcció de la Mulassa de Carnaval

La presentació es va iniciar recordant, amb el vídeo realitzat per Marc Roselló, la construcció de la Mulassa de Carnaval, element incorporat al seguici carnavalesc l’any passat.

El nou element del Carnaval 2020

Un dels moments més esperats va ser la presentació del nou element que s’incorporarà aquest any al seguici de Carnaval de la UAF.

La presentació va anar a càrrec de Lluís Musté. A la sala es va sentir un fort “Oooh!” quan va aparèixer el projecte del Bou de Carnaval!

El Bou Tradicional de Valls és un dels elements de foc de l’entitat. En la seva versió més grotesca, el pobre bou ha envellit i s’ha quedat ben esquifit, mostrant parts desconegudes i no visibles en el seu homònim. El pas dels anys li ha canviat la personalitat passant a ser descuidat i malcarat. Les espurnes de foc ja no brollen i queden substituïdes pel fum que deixarà anar la cigarreta que porta a la boca.

En la mateixa presentació es va obrir el termini per ser parçoner de la bèstia.

Parçoners-Bou-de-Carnaval-UAF

Temàtica de la comparsa de Carnaval UAF

Un dels canvis que s’introdueix aquest any és la de proposar una temàtica de disfressa per la comparsa. Després de 4 anys d’anar només amb el dominó, s’ha cregut convenient fer aquest canvi i tothom que ho vulgui es pugui disfressar de la manera més creativa segons la temàtica que anirà variant cada any.

La temàtica escollida per aquest any es basarà en el món de la tauromàquia i tot allò referent al folklore espanyol més ranci: toreros, vestits de sevillanes, pintes i mantellines, guàrdia civils, cavalls, cabres, duquesses, reis… Molt en concordança amb el Bou de Carnaval.

Amb aquesta línia, el Dijous Gras, en la presentació del Bou de Carnaval, també serà tota una paròdia de la festa dels “San Fermín”. Tothom vestit de blanc i amb els complements que es realitzaran als tallers infantils, s’anirà des de la plaça del Blat, on tindrà lloc la presentació, fins al Pati, corrent davant de la bèstia.

El nou dominó

Una altra de les novetats que s’introdueixen aquest any és la del nou dominó. Una peça en forma de capa llarga i caputxa més semblant als dominós que es feien servir antigament per resguardar-se del fred.

La funció principal de la nova vestimenta serà la de poder lluir millor la disfressa i la de abrigar-nos.

Aquest dominó és voluntari i totalment compatible amb l’anterior, que al ser tancat no deixa veure la disfressa.

El patró està disponible a l’entitat, i es pot demanar a les costureres. Cada un se’l pot confeccionar o comprar on vulgui, amb la roba i estampat que més li agradi.

Es busca Moixó Foguer

Un dels altres moments esperats de la nit va ser la presentació del vídeo de la campanya “Es busca Moixó Foguer”, protagonitzat pels integrants de la comparsa del Moixó i gravat i produït per l’Alba Tudó.

Els interessats o les interessades en fer de Moixó Foguer han de ser majors d’edat.

Fes play i descobreix-lo!

Tallers infantils

Tallers-Infantil-Carnaval-UAF-2020

Des de que l’entitat va recuperar la seva participació en el Carnaval, els nens i les nenes de la UAF participen en els tallers organitzats els dissabtes de gener a la setmana abans de la rua.

Aquest anys es tornaran a fer màscares, els complements per Dijous Gras i la rua, i coneixeran una mica millor a la Geganta de la Vella Quaresma.

Assaig obert i tast de manxada

Per finalitzar la vetllada, es va informar que el diumenge 16 de febrer, a partir de les 12 del migdia, a la plaça de l’Oli hi haurà l’assaig obert dels elements carnavalescos i el tast de manxada popular, que canvia d’ubicació.

Els dies previs al Carnaval es posaran a la venda els articles de marxandatge i de col·laboració:

  •  Pack motiu Bou de Carnaval + cinta de la botella amb dret a manxada i refrescos el dia de la rua –> 5 €
  • Botella de Carnaval amb dret a manxada el dia de la rua –> 5 €
  • Motius anys anterior –> 2 €

Sopar de Carnaval i Ball de Disfresses

En acabar la rua del dissabte 22 de febrer, s’ha organitzat un sopar i ball de disfresses, amenitzat per Festa Show Events, al local social.

El menú consistirà en un piscolabis, pa amb tomàquet, embotits i formatges selectes i truites, postres, beguda, cafè, gotes i maxada (si en sobra). El preu per adult és de 7 € i l’infantil de 5€. 

Els tiquets es poden adquirir al local social, els divendres 7 i 14 de febrer, de les 19 a les 21 h, els dissabtes 8 i 15 de febrer, de les 17 a les 20 h, i a la plaça de l’Oli el diumenge 15 de febrer, de les 12 a les 14 h, en l’assaig dels elements de carnaval.

Segueix-nos a les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter per estar al dia de tota la informació de l’entitat.

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *