La Unió Anelles de la Flama comença el compte enrere per les Festes Decennals 2021.

amb No hay comentarios

La Unió Anelles de la Flama prepara la festivitat de la Mare de Déu de la Candela, amb la mirada posada en les Festes Decennals del 2021. S’han programat un seguit d’actes per a tots els públics i oberts a tots els vallencs i les vallenques.

Els actes començaran el divendres 31 de gener, a les 21.30 h, al local social de l’entitat, amb la recuperació del sopar d’etiqueta i un Gran Ball de Gala com a inici del compte enrere per les Festes Decennals 2021. La nit anirà amenitzada per Festa Show Event i hi haurà servei de barra. Durant els transcurs del ball hi haurà l’elecció del rei i la reina 2020.

El sopar i el ball estan oberts a tota la ciutadania. El preu del sopar és de 20€ adult i 13 € infantil. Es podran adquirir els tiquets, divendres 24 de gener, de les 19 a les 21 h, dissabte 25 de gener, de les 17 a les 20 h, i dilluns 27 de gener de les 19 a les 21 h.

El menú d’adult consta d’un primer a escollir entre carpaccio de bacallà  amb crema de tomàquet i vinagreta d’olivada o escudella de pages. D’un segon a escollir entre pollastre al forn amb patata i ceba o llobarro farcit de bolets. Inclou pa, postres, vi, cava brut, cafè i servei de taula.

El menú infantil de primer macarrons amb tomàquet, i de segon a escollir entre llom arrebossat amb patates xips, o pollastre arrebossat amb patates xips, o llonganissa a la brasa amb patates xips. Inclou gelat infantil, aigua, refresc i servei de taula.

També hi ha menú per vegetarians, celíacs i vegans.

Dissabte 1 de febrer, vigília de la Mare de Déu de la Candela, començarem les activitats a les 19.00 h a l’Institut d’Estudis Vallencs, amb la presentació del llibre Harca, harca, harca. Músiques per la recreació històrica de la Guerra de Successió (1704-1715), a càrrec del seu autor, Ferran Navarro i Soriano.

Ferran Navarro és dolçainer. Va estudiar al Conservatori Municipal de València José Iturbi. A més d’interpretar i composar peces, és un estudiós de l’instrument, del qual ha realitzat estudis ja publicats i ha organitzat i participat en força col·loquis, conferències, congressos… relacionats amb l’àmbit musical. El llibre que ens presenta és un recull de músiques i cançons de la terra, de la pàtria, que foren interpretades pel nostre poble en els temps d’una guerra ignominiosa d’ocupació, que acabà amb la imposició dels Decrets de Nova Planta de la monarquia borbònica contra els nostres furs, costums, institucions, llengua i béns, amb una repressió terrible.

La plaça del Blat, dissabte 1 de febrer, quedarà en la foscor i vermellor de l’infern, on a partir de les 19.30 h tindrà lloc el correfoc i ball parlat del ball de Diables de Valls, acte que es va aplaçar per Santa Úrsula, per la coincidència amb la manifestació a Barcelona. Els diables volen conquerir el món i l’arcàngel Miquel baixarà per derrotar-los.

En el correfoc també hi participaran el ball de Diables infantil de Valls, el Drac i Drac petit de Valls i el Bou Tradicional de Valls, i com a convidats el Bou de Foc del Vendrell, el ball de Diables de la Ràpita del Penedès i el ball de Diables Foc i Gresca dels barris de ponent de Tarragona.

Imatge Ajuntament de Valls/Pere Toda

El diumenge 2 de febrer, dia de la festa en honor a la patrona vallenca, a les 10.30 h, a l’església arxiprestal de Sant Joan, tindrà lloc la representació completa de la Moixiganga de Valls, una de les actuacions de les més importants que realitza durant l’any.

Durant la representació, al igual que l’any passat, ens acompanyarà la Muixeranga de València. Aquest any han convidat a la Moixiganga a l’ofrena al Monestir de Santa Maria de Poblet, en el II Homenatge a Jaume I, en commemoració del seu naixement, un 2 de febrer.

A més, del 10 de gener al 9 de febrer, al pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs, exposició dedicada a l’escriptor, folklorista i promotor Aureli Capmany, «Patufet, on ets?».

Del 17 de gener al 15 de febrer, al local social de la UAF, exposició dedicada als 60 anys de la colla sardanista Bell Esplai.

Bona Candela!

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *