Valls Folklòrica: Exposició Aureli Capmany, vida i obra a partir d’en Patufet

amb No hay comentarios

La Fundació Unió Anelles de la Flama presenta el cicle acadèmic de cultura popular ‘Valls Folklòrica’. La programació es vertebrarà cada any al voltant de les tres grans festivitats vallenques: la festa de la Mare de Déu de la Candela, al febrer, la Festa Major de Sant Joan, al juny, i la Fira de Santa Úrsula, a l’octubre.

Aquests tres períodes, especialment assenyalats al calendari de la ciutat, seran el marc idoni per a la celebració d’exposicions, taules rodones, debats, xerrades o projeccions relacionades amb tot allò que tingui a veure amb la cultura popular i tradicional.

Aureli Capmany: vida i obra a partir d’en Patufet

La primera parada del cicle arribarà el divendres 10 de gener, amb la inauguració de l’exposició per reivindicar el llegat que va deixar l’escriptor, folklorista i promotor Aureli Capmany en la cultura catalana a partir del personatge d’en Patufet, protagonista de la revista infantil que va dirigir. “Patufet, on ets?” es podrà visitar del 10 de gener al 9 de febrer de 2020 al Pati de Sant Roc de Valls.

La mostra és una de les activitats promogudes per la Generalitat de Catalunya per donar a conèixer la vida i l’obra de Capmany amb motiu de la commemoració, el passat 2018, del 150è aniversari del seu naixement. La tasca de Capmany a favor de la cultura catalana el va portar a publicar sobre les rondalles, les cançons, les danses populars i altres temes, com la col·lecció titulada Cançoner popular (1901-1913), que conté més de 100 cançons populars il·lustrades pels millors dibuixants de l’època, o el Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes (1951). Va ser un dels fundadors de l’Orfeó Català (1891) i de l’Esbart Català de Dansaires (1907), a més de ser el fundador i el primer director de la popular revista infantil En Patufet (1904), la primera publicació infantil en català.

L’exposició s’estructura en deu apartats: Aureli Capmany i Farrés; En Patufet, la publicació; cançons i crits, orfeons i corals; rondalles, contes, romanços i llegendes; balls i danses, imatgeria festiva; festes i costums, sants, santes i marededéus; els jocs i les joguines; la ciutat de Barcelona; gremis i confraries, oficis, i teatres, espectacle i titelles.

No deixis de visitar-la!

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *