La Unió Anelles de la Flama ja ho té tot a punt per a les festes de Carnval 2022

amb No hay comentarios

 

El Carnaval torna a l’entitat vallenca sense restriccions ni mascaretes, i serà més satíric que mai

La Unió Anelles de la Flama ultima els preparatius del Carnaval de 2022. Aquest any, com no podia ser d’altra manera, la temàtica escollida per a desfilar amb la comparsa de l’entitat són les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. Encara amb el record ben viu del passat 24è desenari, en aquesta ocasió l’entitat vallenca recrearà, durant la rua del dissabte dia 26 de febrer a la tarda, la solemne professó festiva, satírica, gens atàvica, corprenedora i molt general i votiva de la Candela. En aquest sentit, els socis i sòcies de la UAF formaran un seguici encapçalat pel Moixó Foguer, els gegants de Carnaval, els fidelíssims devots amb ciris, tot un univers de personatges ben candelers (vestits de gala, professó, cadira, … posem-hi imaginació!) que només es deixen veure a la ciutat un cop cada 10 anys i la carrossa amb la Mare de Déu, guarnida graciosament i precedida per l’Àliga Plomada. Tancaran la professó les autoritats religioses, civils i militars que habitualment comanden la ciutat, la bandera cerimoniosa i l’extraordinària formació musical Deluxe de vents, percussió i metalls del grup Canya d’Or.

L’inici, el Dijous Gras

El dijous 24 de febrer, a partir de dos quarts de set de la tarda, a la plaça del Blat hi haurà la sortida d’anunci del Trasllat de la Llum des del Cel a la ciutat. Per això, el seguici carnavalesc de la UAF sortirà al carrer amb la Mulassa, el Bou i l’Àliga de Carnaval que acompanyaran a Ses Majestats el Rei i la Reina Carnestoltes de Valls en el seu Arribo. La cercavila finalitzarà a la plaça de l’Oli on hi hauran les balladetes de lluïment i la corprenedora arribada de la Llum, des d’un punt indeterminat del cel. També hi haurà degustació popular de botifarra d’ou, el típic caramel vermell i Manxada, gràcies a la col·laboració diferents establiments de la ciutat.

Recorregut: p. del Blat, c.La Cort, c. Gonález Alba, pl.dels Alls, c.Forn Nou, c.Peixeteria, pl.de l’Oli.

El Dissabte de Carnaval, el dia central de la festa

El dissabte 26 de febrer, a dos quarts i vuit minuts de dotze, des de la plaça de Blat, tindrà lloc l’ancestral Anada al Desfici, amb els Gegants de Carnaval i la Comitiva Reial del Carnestoltes.

Recorregut: pl.del Blat, c.La Cort, El Pati, c.González Alba, pl.dels Alls, c.Forn Nou, pl.Pilar Prim, c.Sant Pere, c.Sant Antoni, c.Peixeteria, c.La Cort, pl.del Blat.

Pel que fa a l’esperada rua de Carnaval sortirà des de la plaça del Blat a les 19.00h. L’entitat desplegarà una solemne professó festiva, satírica, gens atàvica, corprenedora i molt general que anirà encapçalada amb l’autèntic Moixó Foguer, que vindrà carregat de versots ben satírics i crítics. Els seguiran la carrossa del Rei i la Reina Carnestoltes i la resta de carrosses i comparses de la ciutat.

Recorregut: pl.del Blat, c.La Cort, El Pati, c.Jaume Mercadé, c.Germans Sant Gabriel, c.Ànselm Clavé, c.Teatre, c.Jaume Huguet, El Pati.

Sopar i ball de disfresses

En acabar la rua, els socis de la Unió Anelles de la Flama es trobaran al local social on tindrà lloc el tradicional sopar de Carnaval i ball de disfresses amenitzat per Festa Show Events. Els tiquets per assistir al sopar es poden comprar al bar del local social els dies 18, 19 i 21 de febrer de 19.00 h a 21.00 h. El preu del sopar, per als socis, és 12 euros adult i 9 euros el menú infantil. Per les persones que no són sòcies, el preu és de 15 euros i 10 euros, respectivament. En els mateixos dies i horaris també es podrà adquirir el ciri, l’element indispensable per acompanyar qualsevol professó, així com la cinta o la botella per la Manxada que es servirà durant tot el recorregut.

Menú adult: entrant amb patates xips, fuet, olives, truita de patates i pa de pagès amb tomacons i alls. Primer plat: ensaladilla Russa. Segon plat: cuixes de pollastre al forn amb patates. Postre: braç de gitano.

Menú infantil: entant amb patates xips, fuet, olives, truita de patates i pa de pagès amb tomacons i alls. Plat únic: fingers de pollastre amb patates i arròs blanc (ketchups i mahonesa). Postre: braç de gitano.

El ciri per la rua de Carnaval

Dimecres de Cendra

En l’últim dia de les festes, el Dimecres de Cendra, dia 2 de març, a les set de la tarda, des del local social i fins a la plaça del Blat, tindrà lloc la baixada de la Geganta de la Vella Quaresma i l’acompanyament del fèretre de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. En arribar a la plaça del Blat, hi haurà l’estimat Retorn de la Llum al Cel i, seguidament, la desoladora crema de les despulles del Rei Carnestoltes. En acabar, la Geganta de la Vella Quaresma realitzarà les tradicionals 49 voltes sobre si mateixa tot donant inici al període de Quaresma.

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *