La UAF prepara el Carnaval del 2019

amb 1 comentario

 

Sopar de motxilla de la presentació del Carnaval 2019

El passat dissabte 17 de novembre va tenir lloc, al local social, un sopar de motxilla organitzat per la comissió de Carnaval de l’entitat. L’acte va comptar amb l’assistència de gairebé un centenar de socis i amics, per descobrir les novetats que s’han preparat de cara a les festes de Carnaval de 2019.

Construcció del Gegant de la Porra

Construcció del Gegant de la Porra de Carnaval UAF

Després d’un amigable sopar, va obrir el torn de les presentacions el vídeo de la construcció del Gegant de la Porra d’aquest any, realitzat pel Marc Rosselló. També es van poder rememorar les balladetes del gegant i la geganta durant el passat Carnaval.

Nou element de Carnaval 2019

Mulassa de Carnaval 2019 UAF

Seguidament, va arribar un dels moments més esperats de la nit, la presentació del projecte de la Mulassa de Carnaval, el nou element que ampliarà el seguici carnavalesc de la UAF. La presentació va anar a càrrec de Lluís Musté.

La Mulassa de Valls és la més guapa de totes les mulasses del territori i ella ho té ben cregut i interioritzat. Els que la coneixen des de la seva recuperació saben lo glamurosa que sempre ha sigut, com ha patit al llarg del temps, les desgràcies que li han passat i les bones vivències i vida que ha tingut, gràcies a les cartes i vinyetes que ella mateixa escrivia en la revista de l’entitat Sempre. Serà per les festes de Carnaval vinents on coneixerem la seva autèntica personalitat, envoltada de majordoms i vestida amb les seves millors gales. El cos, que serà el mateix, anirà guarnit de la millor roba del mercat, joies, perles i pells. El cap, de nova construcció, anirà ben i ben engalanat amb la seva pinta i mantellina, unes bones arracades i un gran collaret.

En la mateixa presentació ja es va obrir el termini per fer de parçoner. L’aportació individual és de 10 € i la familiar del 18 €.

Campanya “Es busca Moixó Foguer”

Un altre dels moments més esperats, i que van provocar molts riures, va ser la presentació del vídeo de la campanya “Es busca Moixó Foguer” protagonitzat pels integrants de la comparsa del Moixó i gravat i produït per l’Alba Tudó. Fes play i comparteix-lo, “un carnaval no s’entén sense un moixó admirar!”

Nota: La persona que vulgui fer de Moixó Foguer ha de ser major d’edat.

Tallers de Carnaval 2019

Adults

Es torna a programar el taller de màscares de cartró, sempre que hi hagi un mínim de 8 participants i com a màxim podran ser 12. Aquest taller està dirigit només per adults, ja que la  complexitat en el treball no és l’adient pels nens. Els nens us podran acompanyar si us fa falta, encara que s’intentarà programar els tallers infantils els mateixos dies.

El preu del taller serà de 20 €, que és el cost dels materials que es faran servir. El que més costa d’una màscara de cartró és el temps que es dedica en la seva realització, per això són tan costoses al mercat artesanal.

Els tallers es realitzaran de les 19:00 h a les 20:30 h els dissabtes 12, 19 i 26 de gener, i el 9 i 16 de febrer, i durant la setmana del 12 de febrer s’haurà d’anar una tarda 10 minuts a fer un dels passos.

Infantils

Per tota la canalla, i ja que es tenen molts dissabtes per davant, es programaran tallers de màscares, tallers de complements de Carnaval i de pintar cares. Els tallers infantils són gratuïts. Tota la informació dels tallers per adults i infantils es trobarà al taulell d’anuncis de l’entitat.

Tast de la nova Manxada

El Magatzem del Vermut ha introduït un canvi en la fórmula de la Manxada, la beguda oficial de la comparsa de Carnaval de l’entitat. Durant el sopar, es van proposar dues varietats per tastar: manxada amb llima i manxada amb aranja. Encara que aquesta vegada estava feta amb vermut blanc i el sifó ja incorporat, ben fresca, ja sigui amb vermut blanc o negre i amb una bona manxada de sifó el dia de Carnaval, farà fer molta gresca!

Nova manxada

Assajos oberts i tast popular de la Manxada

Els dies 10 i 24 de febrer de les 12 a les 2 del migdia, a la plaça de l’Oli, assajaran tots els elements de de la comparsa de Carnaval de l’entitat. També s’assajarà el ball de la comparsa i es podrà tastar la nova Manxada.

I per si encara no ho hem dit, el 28 de febrer és Dijous Gras i durant l’Arribo es presentarà la Mulassa de Carnaval. Dissabte de Carnaval, el 2 de març, tindrà lloc la rua general pels carrers de Valls.

Visca el Carnaval!

Comparteix

One Response

  1. […] en els preparatius de la rua de Carnaval del proper 2 de març. Aquest any, com es va anunciar en el sopar del passat 17 de novembre,  l’element que es presenta és la Mulassa de Carnaval. Com s’ha fet amb els altres elements […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *