La UAF guanya el concurs de catifes de Corpus de Valls

amb No hay comentarios

Per segon any consecutiu, la catifa rodona de la UAF ha estat guardonada al premi al mèrit artístic de la millor catifa en el concurs de catifes de Corpus organitzat per Comerç de Valls.

Després de recuperar l’any passar la participació de l’entitat al gruix d’entitats que confeccionen enramades i catifes florals per a decorar els carrers del recorregut de la professó, aquest any la vam tornar a fer al mig del Pati.

Inspirada en la rosassa i els vitralls de l’església de Sant Joan, durant el matí del 30 de juny, dins de l’octava de Corpus al coincidir amb la Festa Major de Sant Joan, l’equip de col·laboradors van confeccionar la catifa amb flors naturals i aromàtiques.

Durant la tarda, es va celebrar la professó de Corpus. Obria el seguici religiós els gegants i l’Àliga de la Ciutat precedia el santíssim Sagrament sota tàlem i va ballar en el seu honor al Pati.

En aquesta ocasió, la bandera de l’entitat la van portar durant la professó, una representació de la colla del Foment de la Sardana de la UAF, amb motiu del 60è aniversari de la colla sardanista Bell Esplai.

L’any que ve la professó de Corpus Christi de Valls, celebrarà els seus 700 anys d’existència. Aquesta manifestació religiosa, cívica i social està documentada des del 1320, essent la primera d’aquestes característiques del Camp de Tarragona i una de les més antigues de la Península Ibèrica.

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *