L’entitat presenta els actes centrals del 50è aniversari

amb No hay comentarios

actes-centrals-50-aniversari-uaf

La nostra entitat celebrarà els actes centrals del 50è aniversari entre el 20 i el 28 de maig de 2022. La programació, repartida en dos caps de setmana i també en els dies laborables d’entremig, comptarà amb diverses propostes culturals, entre les quals destaca l’espectacle escènic «IGNIS», previst pel dia 21 al Teatre Principal, i «Moments de Festa», que es desenvoluparà el segon dissabte de les festes, a la tarda, a la plaça del Blat. També s’ha programat la presentació del llibre «Retrobestiari» a càrrec d’Heribert Masana; la inauguració de l’exposició «Més enllà de la bèstia», de Salva Masana; una festa infantil pels xiquets i xiquetes de l’entitat; la taula rodona «UAF 1972 – 2022 – 2072»; el concert vermut de les colles de gralla i timbal de l’entitat i dels grallers So Nat o la visita guiada per l’exposició «Els 50 de la UAF: una exposició d’aniversari».

IGNIS, el convit al 50è aniversari

Un dels actes principals de la programació serà l’espectacle escènic «IGNIS». Del llatí, «foc» és el nom de la proposta amb la qual l’entitat pregonarà el 50è aniversari. Serà el dissabte dia 21 de maig, a les 18.00 h, al Teatre Principal. Es tracta d’un muntatge farcit de poesia, música, dansa i imatges, en un format d’acte institucional que repassarà simbòlicament la trajectòria de l’entitat i les seves aportacions, al llarg d’aquests cinquanta anys de vida, al món de la cultura popular i tradicional de la ciutat i del país.

A partir del missatge «La flama que encén la festa», diversos membres que han format part de la Unió Anelles de la Flama en diferents períodes durant aquest darrer mig segle seran els encarregats de conduir la narració de l’espectacle, mentre els sons i les melodies d’ara i de sempre embolcallaran el públic en una proposta simbòlica i poètica, amb els records i les emocions com a autèntics fils conductors, i on es veurà i es viurà el foc i la flama de la tradició. En aquest sentit, l’espectacle viatjarà des dels orígens sardanistes de la UAF fins a la seva darrera aportació amb motiu de les Festes Decennals de la Candela de 2021+1, tot passant per les diferents etapes que han significat un moment destacat en la vida de l’associació, com la immersió en el món del foc, la recuperació del seguici cerimonial de la ciutat, l’aposta pel seguici petit o els cicles d’activitats divulgatives sobre el folklore local.

Durant l’acte també tindran lloc els parlaments institucionals i el reconeixement als socis fundadors que encara resten en actiu a l’entitat. La proposta comptarà amb una banda sonora pròpia, obra del vallenc Adrià Torres, amb diferents recursos audiovisuals de Jordi Ferré i amb la interpretació musical de la Cobla Reus Jove. Per qüestions d’aforament, per accedir a l’acte caldrà recollir la invitació que hi haurà a disposició de la ciutadania al local de l’entitat.

Posteriorment, a la seu social, es durà a terme una recepció institucional, la descoberta de la placa commemorativa del 50è aniversari i un refrigeri obert a tots els socis i les autoritats.

Sopar de gala i ball de celebració

La vetllada del dissabte dia 21 de maig seguirà amb el sopar de gala del 50è aniversari, al restaurant la Masia del Pla. Es tracta d’un acte obert i que planteja una convocatòria de germanor a tots els socis, simpatitzants i persones vinculades a l’entitat en aquestes cinc dècades de trajectòria. La venda dels tiquets de l’àpat es durà a terme els dies 29 i 30 d’abril, 6, 7, 13 i 14 de maig, de 19.00 h a 21.00 h, al bar del local social. Per la seva part, l’orquestra vallenca Grup Loren serà l’encarregada d’amenitzar la celebració amb un lluït ball de nit.

«Moments de Festa» per al segon cap de setmana

El segon cap de setmana de celebració centrarà els actes durant la jornada del dia 28 de maig, la data exacta en la qual es va fundar l’entitat ara fa 50 anys. A partir de les 12.00 h del migdia, pels carrers i places del centre històric de Valls, tindrà lloc la «Crida a la Festa!». En aquest cas, el Pregoner, un dels personatges més pintorescos i mítics de la UAF, anunciarà a la ciutat l’efemèride de l’entitat i, alhora, convocarà els vallencs i vallenques a la plaça del Blat, per a l’acte festiu de la tarda.

Paral·lelament, a partir de les 11.00 h i fins a les 16.00 h, la plaça del Pati acollirà el «Click-Clack: fes-te una foto bestial!». Es tracta d’un acte que proposa, a la ciutadania, fotografiar-se amb les diferents peces de la imatgeria festiva de la Unió Anelles de la Flama, en un format únic, inèdit i exclusiu amb motiu de l’aniversari. El moment culminant arribarà a les 16.30 h, amb la tradicional fotografia de germanor que l’entitat escenifica cíclicament, només en celebracions i dates molt determinades. En aquest cas hi prendran part els socis i sòcies, els balls, les danses, les peces d’imatgeria i les expressions folklòriques més genuïnes que són pròpies de l’entitat.

Finalment, a les 18.00 h, a la plaça del Blat, es donarà el tret de sortida a l’espectacle de carrer «Moments de Festa». Es tracta d’un recorregut escènic, en un context únic i inigualable, pels diversos moment més simbòlics, i a vegades més desconeguts, del cicle festiu anual de l’entiat. És una ocasió perfecta per conèixer de manera conjunta, i fora de context, alguns dels instants més clàssics de la festa vallenca.

Convidem a tots els socis i la ciutadania de Valls a participar activament dels actes de commemoració!

 

actes-centrals-50-aniversari

PROGRAMA D’ACTES DEL 50è ANIVERSARI DE LA UAF

Divendres 20 de maig
20.00 h, pati de Sant Roc, inauguració de l’exposició «Més enllà de la bèstia», de Salva Masana.

Dissabte 21 de maig
18.00 h, Teatre Principal, «IGNIS. Convit al 50è aniversari de la Unió Anelles de la Flama» (accés amb invitació).
20.00 h, local social, recepció institucional, descoberta de la placa commemorativa i refrigeri pels socis i les autoritats.
21.30 h, restaurant Masia del Pla, sopar de gala dels 50 anys de l’entitat. Seguidament, ball de nit i revetlla amb l’orquestra Grup Loren (consultar els dies de venda dels tiquets).

Diumenge 22 de maig
11.00 h, carrer Garrofers i Ametllers, esmorzar, inflables, jocs tradicionals i tallers infantils pels xiquets i xiquetes de l’entitat.
11.30 h, local social, visita comentada per l’exposició «Els 50 de la UAF: una exposició d’aniversari».
12.30 h, plaça de la Sardana, concert vermut amb les colles de grallers i timbalers de la UAF i els grallers So Nat.

Dijous 26 de maig
19.00 h, pati de Sant Roc, presentació del llibre «Retrobestiari. 40 anys del naixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya», a càrrec del seu autor, Heribert Masana.

Divendres 27 de maig
19.30 h, local social, Valls Folklòrica: taula rodona «UAF 1972 – 2022 – 2072: passat, present i futur».

Dissabte 28 de maig
11.00 h a 16.00 h, plaça del Pati, «Click-Clack: fes-te una foto bestial!». Durant tots la jornada, els vallencs i vallenques que ho desitgin podran fotografiar-se amb les diferents peces de la imatgeria festiva de la Unió Anelles de la Flama, en un format únic, inèdit i exclusiu amb motiu del 50è aniversari de l’entitat.
12.00 h, carrers i places, «Crida a la Festa!».
16.30 h, plaça del Pati, fotografia de germanor de la Unió Anelles de la Flama. Hi prendran part tots els socis i sòcies, els balls, les danses, les peces d’imatgeria i les expressions folklòriques més genuïnes que són pròpies de l’entitat.
18.00 h, plaça del Blat, «Moments de Festa».

Amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. 

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *