El ball dels Cercolets de Valls inicia una nova etapa sota el paraigua de la Unió Anelles de la Flama

amb No hay comentarios

L’objectiu és obrir el ball a totes aquelles persones que hi estiguin interessades

El ball dels Cercolets de Valls inicia una nova etapa per fer el ball més accessible a tothom i consolidar el grup de balladors amb motiu de les properes Festes Decennals de la Mare de la Candela, que se celebraran d’aquí a dos mesos. L’objectiu és apropar el ball als ciutadans de Valls i de la comarca per tal de formar un grup cohesionat amb ganes d’implicar-se en el projecte. Per aquest motiu, el ball dels Cercolets comptarà amb el suport a la Unió Anelles de la Flama, que ja va participar en la gestació del projecte, i que és una de les entitat és grans de la ciutat i de referència en l’àmbit de la cultura popular del país.

En concret, l’actual ball dels Cercolets se servirà de l’estructura organitzativa de la UAF i s’integrarà en la dinàmica d’assajos i d’activitats al seu local social. Alhora, el grup també busca nous balladors i balladores per a les Decennals 2021+1. En concret, s’obre la convocatòria a nois i nois d’entre 14 i 18 anys que estiguin interessats en formar part de la colla. També hi ha la previsió que en els mesos vinents s’ampliï la franja d’edat dels balladors. Per més informació i inscripcions al ball cal adreçar-se a balldelscercolets@gmail.com o a uaf@uaf.cat.

Un ball reintroduït l’any 2017

El ball dels Cercolets de Valls es va recuperar per la Festa Major de Sant Joan de l’any 2017, fruit de la unió d’un grup de joves molt relacionats amb el món cultural de la ciutat i l’Escola de Dansa Adagi. Des de llavors, el ball és un element més del Seguici Cerimonial vallenc. Les principals referències històriques del ball es troben a la novel·la Vilaniu de Narcís Oller i es coneix que va sortir per darrera vegada l’any 1881, gràcies a la documentació de mossèn Eusebi Ribas Vallespinosa. Actualment, el ball es compon de 8 balladors i el tradicional dimoni burlesc, que executen diverses evolucions amb els cèrcols al ritme de la tonada composta pel músic vallenc Francesc Sans. El projecte de recuperació del ball dels Cercolets de Valls va ser reconegut amb el 33è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural de l’Alt Camp en el vessant privat, atorgat per l’Institut d’Estudis Vallencs.

 

 

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *