Arriba el Carnaval a la Unió Anelles de la Flama

amb 1 comentario

Portem setmanes preparant la festa de més disbauxa de l’any, el Carnaval de la Unió Anelles de la Flama!

Una de les novetats que es presenta per aquest any és la Botella de Carnaval, un recipient per beure la Manxada sense por a que la beguda s’ompli de plomes del Moixó Foguer, i pensat per als propers Carnavals. La il·lustració que caracteritza la botella ha estat realitzada per l’il·lustrador Jordi Minguell. El dibuix representa la imatge de la nostra comparsa de Carnaval amb els elements que la formen: el Moixó Foguer, l’Àliga Plomada, els Gegants i la Mulassa de Carnaval.

El Dijous Gras es presentarà el nou element carnavalesc de l’entitat, la Mulassa de Carnaval. El motiu també ha estat dissenyat per Jordi Miguell, i s’inspira en la pinta amb la qual s’engalanarà la nostra Mulassa i que lluirà el dia del Carnaval. El motiu s’ha de cosir al dominó i a banda de ser un record de la participació en el Carnaval de 2019, és la col·laboració a la festa que dona dret per sortir amb la comprarsa.

Tant la botella com el motiu es podran adquirir, al local, els dies 22 i 23 de febrer, 1 i 2 de març; el diumenge 24 de febrer, durant l’assaig a la plaça del Blat, i el Dijous Gras, el 28 de febrer, en arribar a la plaça de l’Oli. El preu de la botella és de 5 € i el del motiu 2 €.

L’assaig del diumenge 24 de febrer

El diumenge 24 de febrer, a partir de les 12 del migdia ens trobarem a la plaça del Blat on els elements festius del carnaval faran l’últim assaig.

Es convoca a tota la comparsa a participar de l’assaig de la coreografia a ritme del Festum que tocaran els músics de l’entitat.

Durant tot el matí hi haurà tast de Manxada per a tothom que vulgui i es podrà adquirir la Botella de Carnaval que donarà dret a beure la beguda durant la rua de dissabte, així com el motiu per aquest any.

Dijous Gras

Els elements festius acompanyaran a 2/4 de 7 de la tarda, des de la plaça del Blat, la comitiva de l’Arribo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

A les 7 de la tarda, al Pati, es presentarà la Mulassa de Carnaval i tot seguit serà el torn de les balladetes dels elements de la comparsa de la Unió Anelles de la Flama.

A continuació, Sa Majestat el Rei Carnestoltes oferirà el seu discurs. Seguidament, s’anirà en cercavila festiva fins a la plaça de l’Oli. Hi haurà degustació de botifarra i del tradicional caramel vermell de Dijous Gras. També hi haurà un tast de Manxada i tothom que vulgui podrà adquirir la Botella de la UAF.

Dissabte de Carnaval

El dissabte 2 de març, a les 7 de la tarda i des de la plaça del Blat, arrancarà la Rua de Carnaval, encapçalada per la comparsa del Moixó Foguer, els músics, els diferents elements de l’entitat, la carrossa de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i la resta de comparses.

En cada parada es representarà l’escena de la comparsa del Moixó Foguer, que aquest any ve carregada de nous versots satírics i crítics.

Sopar de Carnaval

Acabada la rua, la festa continuarà al local social amb el tradicional sopar de Carnaval. El menú consistirà en un piscolabis, pa amb tomàquet, embotit i formatges selectes i truites, postres, beguda, cafè i gotes. El preu per adult és de 7 € i l’infantil de 5 €. Els tiquets es poden adquirir al local els dies 22, 23 i 26 de febrer en l’horari indicat i el diumenge 24 de febrer a l’assaig de la plaça del Blat.

Dimecres de Cendra

Per últim, el dimecres 6 de març, a les 8 del vespre la geganta de la Vella Quaresma sortirà des de la plaça de la Sardana cap a la capella de Sant Roc, on es trobarà amb el seguici mortuori de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Tots junts aniran cap a la plaça del Blat a l’enterrament de Sa Majestat. En acabar, la geganta de la Vella Quaresma realitzarà les tradicionals 49 voltes donant inici al període de Quaresma a la ciutat.

Anima’t a participar en els diversos actes programats. Visca el Carnaval!

#carnavaluaf

Comparteix

One Response

  1. […] dibuix, com ja vam fer per Carnaval, hem tornat a comptar amb l’il·lustrador Jordi Minguell, que ha plasmat tota l’energia de les […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *