Santa Úrsula 2019

amb No hay comentarios

Amb la Fira de Santa Úrsula es reprèn l’activitat a la Unió Anelles de la Flama després de l’estiu, tot preparant les diverses actuacions de la festa patronal. Aquest any, Santa Úrsula ha tornat a estar marcada per la situació de repressió que viu Catalunya i nosaltres també hem hagut de fer variacions en el programa. En concret, el dissabte 26 a la tarda, a causa de la coincidència horària amb la manifestació unitària a Barcelona, es va haver d’aplaçar el correfoc i el ball parlat dels Diables a l’1 de febrer, vigília de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela.

Santa-Úrsula-UAF-2019-9

La participació en la Fira de Santa Úrsula

El divendres 26 d’octubre, el bestiari infantil de l’entitat com el Drac petit, l’Ós petit, la Mulassa petita i l’Àliga petita, van participar en la 20a mostra de Bestiari Escolar i Infantil,  en un ambient molt festiu. Els nens i les nenes de les escoles vallenques van ser els autèntics protagonistes de la primera tarda de la festa.

Santa-Úrsula-UAF-2019-1 Santa-Úrsula-UAF-2019-2 Santa-Úrsula-UAF-2019-4Santa-Úrsula-UAF-2019-3

Dues cercaviles vingudes des de la plaça dels Quarters i des del capdamunt del passeig de l’Estació, tot lluint els diversos elements participants i amb molta gresca, es van trobar davant del Centre Cultural on van ballar tots junts.

El dissabte 27 d’octubre, els Gegants de la Ciutat van protagonitzar la sortida de la vigília, anunciant la gran festa de Santa Úrsula. En aquesta ocasió van passejar pels carrers i places del Barri Antic, a tocar de l’església de Sant Francesc.

Santa-Úrsula-UAF-2019-5 Santa-Úrsula-UAF-2019-6 Santa-Úrsula-UAF-2019-7

El diumenge 28 d’octubre, el dia central de la festa, de bon matí els Gegants de la Ciutat van encapçalar la comitiva de la corporació municipal vallenca en la cerimònia de l’anada a Ofici.

Santa-Úrsula-UAF-2019-8 Santa-Úrsula-UAF-2019-9

Mentre es feia la cerimònia religiosa en honor a la copatrona de Valls, els gegants van esperar pacientment a la plaça del Blat, acompanyats de la Mulassa. Al punt del migdia, van acomplir el ritual de les balladetes com a prèvia a la diada castellera.

Visca Santa Úrsula!

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *