La Professó de Corpus a Valls

amb No hay comentarios

La Professó de Corpus a Valls

La tarda de diumenge 18 de juny, Valls va viure una molt lluïda professó de Corpus Christi. Obrien la marxa els Gegants de la Ciutat i l’Àliga que va ballar al Pati en honor al Santíssim Sagrament.

La festa del Corpus Christi de Valls té el seu eix central en la professó del diumenge a la tarda. És un dels Corpus més antics de Catalunya i del conjunt de la península, i el de major trajectòria del Camp de Tarragona, ja que se celebra des de l’any 1320. Això se sap gràcies a l’esposa d’Arnald Ferrari, ja que en el testament fa una deixa de cera per tal que es faci servir durant l’acte i també durant l’elevació del Santíssim a l’església de Sant Joan.

La Professó de Corpus a Valls

Un any més gràcies a la parròquia de Sant Joan Baptista, l’Ajuntament de Valls i l’associació Comerç de Valls, van preparar la celebració on veïns i entitats locals, elaboren durant el matí les catifes de flors tot engalanant els carrers per on passarà la professó del Corpus a la tarda.

Des de temps immemorials, els Gegants de la Ciutat són els encarregats d’encapçalar i obrir la professó del Diumenge de Corpus a la tarda, acompanyats dels grallers que interpreten la singular marxa de la professó dels gegants, una peça musical que es remunta, almenys, al segle XIX. Alhora, protagonitzen el final de festa davant del santuari del Lledó i tanquen la jornada amb les tradicionals balladetes.

La Professó de Corpus a Valls

En la professó del Corpus a Valls, l’Àliga manté un paper destacat precedint la custòdia sota tàlem, amb l’harmoniosa música dels Ministrers Buafoldre. Alhora, des de temps immemorials, quan la professó es deté al Pati per a la pregària i la benedicció, la bèstia coronada ofereix la seva balladeta en honor al Santíssim Sagrament.

La Professó de Corpus a Valls

Com ja és habitual, la nostra bandera va representar l’entitat en la professó del Corpus. Enguany la van portar els Geganters Ciutat de Valls, amb motiu dels 25 anys de la colla.

La Professó de Corpus a Valls

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *