El Bou i la Mulassa protagonitzaran el Carnaval de la Unió Anelles de la Flama

amb No hay comentarios

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Unió Anelles de la Flama ultima els detalls de la preparació de la festa de Carnaval d’aquest 2023. Enguany, aprofitant la celebració d’unes noves eleccions municipals, la temàtica escollida per la comparsa de l’entitat ha estat l’organització d’una votació ben original que enfrontarà el Bou i la Mulassa de Carnaval. La festa comptarà amb tots els ingredients ineludibles d’un procés electoral com l’encartellada, mítings, sondejos, declaracions a la premsa o les picabaralles entre els partidaris d’un candidat i l’altre. El punt àlgid arribarà amb la Rua de Carnaval, on tots els vallencs i vallenques podran votar a una de les dues bèsties dipositant el seu vot a l’urna que desfilarà amb la resta de la comparsa de la UAF.

El Dijous Gras donarà el tret de sortida a la campanya electoral

El dijous 16 de febrer, a partir de les set de la tarda, la plaça del Blat viurà l’inici de la campanya electoral. Després de l’Arribo de Ses Majestat el Rei i la Reina Carnestoltes, el Bou i la Mulassa de Carnaval, acompanyats de l’Àliga Plomada, arrencaran la cercavila de presentació dels candidats. A cada plaça la comitiva farà una breu aturada per penjar els primers cartells de la campanya. En arribar a la plaça de l’Oli, hi haurà les balladetes de lluïment i el primer míting electoral. Finalment, hi haurà una degustació de botifarra d’ou, el típic caramel vermell i Manxada, gràcies a la col·laboració diferents establiments de la ciutat i la Unió Anelles de la Flama.

El Dissabte de Carnaval, tothom a votar!

El primer acte de la jornada serà l‘Anada al Desfici, amb els Gegants de Carnaval i la Comitiva Reial del Carnestoltes, a partir de les 11:38 h des de la plaça del Blat.

Pel que fa a la Rua de Carnaval, sortirà des de la plaça del Blat a les set de la tarda. El protagonisme l’ocuparan el Bou, la Mulassa i una gran urna mòbil que recollirà els vots de tota la ciutadania. La comparsa dels socis i sòcies de l’entitat representarà tot un imaginari de personatges satírics que donaran suport als dos candidats. Com és costum, la Rua de Carnaval serà encapçalada per la comparsa del Moixó Foguer, les verduleres i els traginers amb la farsa dels seus versots. L’acompanyament musical d’enguany anirà a càrrec de la Xaranga Bufacanyes.

 

 

 

 

 

 

 

Cal recordar que la Unió Anelles de la Flama només gestiona la seva comparsa i que en cap cas organitza la rua ni es fa responsable de les possibles comparses que es puguin afegir darrere seu.

Sopar i ball de disfresses

En acabar la rua, els socis de la Unió Anelles de la Flama es trobaran al local social on tindrà lloc el tradicional sopar de Carnaval. Després de l’àpat, es procedirà a fer l’escrutini (amb tupinada inclosa), es proclamarà el guanyador de les eleccions i tot seguit s’iniciarà el ball de disfresses amenitzat per Festa Show Events. Els tiquets per assistir al sopar es poden comprar al bar del local social el divendres 10 de febrer de 19 h a 21 h, i el dissabte 11, de 18 a 20 h. El preu del sopar, per als socis, és 12 euros l’adult i 6 euros el menú infantil. Per les persones que no són sòcies, el preu és de 14 euros i 8 euros, respectivament. En els mateixos dies i horaris també es podrà adquirir la cinta o la botella, elements indispensables per poder consumir per Manxada durant tot el recorregut.

Dimecres de Cendra

En l’últim dia de les festes, el Dimecres de Cendra, 22 de febrer, a les set de la tarda, des del local social i fins a la plaça del Blat, tindrà lloc la baixada de la Geganta de la Vella Quaresma i l’acompanyament dels fèretres dels Reis Carnestoltes. En arribar a la plaça del Blat es cremaran les despulles dels reis de la gresca, mentre la Geganta de la Vella Quaresma realitzarà les tradicionals 49 voltes sobre si mateixa tot iniciant el període de Quaresma.

 

Amb la subvenció de la Xarxa de Cultura de Valls per la participació en el Carnaval de Valls.

Comparteix

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *