Concert i exposició d’homenatge al 60è aniversari de la colla sardanista Bell Esplai

amb 1 comentario

Concert-exposició-60aniversari-Bell-Esplai

La Unió Anelles de la Flama neix l’any 1972 a Valls com a resultat de la fusió de tres colles sardanistes i del Foment de la Sardana. Des de la seva fundació, ha destacat per la trajectòria fructífera en tot allò que fa referència a la sardana i a la seva promoció. En aquest sentit, enguany estem d’enhorabona, ja que es compleixen 60 anys de la Bell Esplai, una de les colles sardanistes més veteranes de la ciutat.

Hem rebut l’herència d’aquesta agrupació de 1959 a través de l’actual Bell Esplai, colla que encara està en actiu a la UAF. Per aquest motiu, la Fundació Unió Anelles de la Flama organitza un concert de cobla i una exposició d’homenatge a la colla degana. L’acte anirà a càrrec de la prestigiosa Cobla Montgrins, i tindrà lloc el dissabte 7 de desembre, a les 6 de la tarda, al Teatre Principal de Valls. La celebració està inclosa dins de la programació de les Festes de l’Entitat 2019, una cita inigualable i que ja ha esdevingut tradicional en l’activitat anual de la UAF.

Cobla-Montgrins-Bell-Esplai

La cobla Montgrins, fundada l’any 1884 a Torroella de Montgrí, esdevé actualment la cobla-orquestra més antiga en actiu, formada des dels seus orígens per destacats instrumentistes i compositors. Entre els seus mèrits i guardons destaquem la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1984), Premi Nacional de Música (1993) o ambaixador de la sardana als jocs olímpics d’Atlanta (1996). El repertori musical que han preparat per l’efemèride és el següent:

PRIMERA PART

 • Recordant Vic              Joaquim Serra
 •  Pedregada                  Juli Garreta
 • Cant de Coratge          Conrad Salo (Obligada Tenora)
 • La merla blanca           Eigène Damaré (Polca per a flabiol i cobla)
 • Llevantina                     Vicenç Bou
 • Juny Juli                       Garreta

A la mitja part del concert es durà a terme l’acte de reconeixement i homenatge als antics balladors de la colla sardanista Bell Esplai de l’any 1959.

SEGONA PART

 • Bell Esplai                        Agustí Serratacó
 • Dansa de Fadrins            Joaquim Serra
 • El vestir d’en Pascual      Arranjament Jordi León (Fox-trot)
 • Regal de reis                   Martirià Font
 • Xaloc                               Jordi Molina
 • Girona m’enamora          Ricard Viladesau

El concert i l’exposició volen ser un reconeixement a les colles Bell Esplai les diferents èpoques, i a totes les persones que al llarg dels anys han treballat per a potenciar i reivindicar el fet sardanista a Valls. Per tot això, que tothom es convidat a assistir a l’esdeveniment, que de ben segur serà emotiu i especial. Com que l’aforament és limitat, l’accés al Teatre Principal es farà a través d’una invitació, que es pot passar a recollir al local social de l’entitat els dies 29 i 30 de novembre, de 7 a 10 de vespre els divendres i de 5 a 9 del vespre els dissabtes.

La Fundació Unió Anelles de la Flama agraeix a l’Ajuntament de Valls i a la Xarxa Cultura la cessió del Teatre Principal per acollir l’esdeveniment.

Per molts anys més fomentant les sardanes Bell Esplai!

Comparteix

One Response

 1. […] Enguany també estem d’enhorabona, ja que es compleixen 60 anys de la colla sardanista Bell Esplai, una de les colles més veteranes de la ciutat. Per commemorar l’efemèride, s’ha programat un concert de cobla al Teatre Principal, a les 6 de la tarda. L’acte anirà a càrrec de la prestigiosa cobla Montgins. En acabar el concert es podrà visitar al bar del teatre, l’exposició d’homenatge amb el recorregut de l’agrupació des del 1959 fins als nostres dies i es servirà un refrigeri. Com que l’aforament és limitat, l’accés al Teatre Principal es farà a través d’una invitació, que es pot passar a recollir al local social de l’entitat. Tota la informació aquí. […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *